Academicgenius

Jag skriver mest om film. Jag gillar film. Serier också, det är ballt. Jag är rolig ibland. Har inga husdjur. Läs om ni vill.

Anna Books Comeback (Fattar ni? ABC. LOL)

Publicerad 2016-06-22 17:11:50 i Allmänt,

Det finns den delen av Sverige som förknippar Anna Book med 80-talet och "ABC" och inget annat. Sen finns den andra delen bestående av de något yngre, som förmodligen förknippar henne med hennes konstanta gnällande, gråtande, låtkapande, dansande, gråtande, gnällande sida. Men jag ser henne för det hon egentligen är. Anna Book är vår tids största PR-Geni.

Anna har på det senaste halvåret lyckats hamna i tidningen fler gånger än.. Ja, jag vet inte. 15 gånger iallafall. Bara för skojs skull så kan vi räkna upp några tillfällen då hon synts i media.

·       Hon grät i "Arga Snickaren" För att hon inte orkade städa hemma

·       Hon grät under genrepet till melodifestivalen

·       Hon grät för att hennes låt diskades från att få tävla i Melodifestivalen

·       Hon grät för att hon, trots diskvalificeringen, fick uppträda (som mellanakt)i Melodifestivalen

·       Hon grät under fångarna på fortet när hon fick åka iväg med ambulanshelikopter

·       Hon grät även när hon såg alla barn dansa i Let's Dance Junior

Detta är alltså bara exempel tagna från de sex senaste månaderna. Är Anna bara en väldigt känslig person som råkar hamna framför kameran vid fel tillfällen? Eller beror det på något annat?

Min gissning är att hon tröttnade på att inte vara i rampljuset och la upp en taktik. En minst sagt lyckad sådan.

Som 16-åring var hon alltså en av Sveriges klart populäraste 16-åringar då hennes låt ABC blev en stor hit. Men åren gick och hittarna uteblev. Inte förrän 2006 blev Anna Book uppmärksammad av svenska folket igen, då hon slutade på andraplats i Let's Dance. Hon släppte då också en låt och gav Melodifestivalen en chans igen, men med mindre lyckat resultat. Åren gick och till slut tror jag att hon fick nog av att stå i skuggan av 97% av alla Sveriges artister. Hon gick "All-in".

Hon fixade en låt som redan hade spelats (givetvis med flit) för att den sedan skulle bli diskad och hela Sverige skulle få se hennes stora tårar rulla. Hon fick därigenom hela Sverige på sin sida, och ett mycket större jubel än den gäspning hon annars hade fått om hon faktiskt hade varit med i själva tävlingen. Vilken skitlåt. Anyway. Hon fick då även tillfälle att gråta över sin stora "REVANSCH" som tidningarna kallade det.

När hon sedan var med i fångarna på fortet, kände hon att hon var tvungen att ta i även här, så hon stannade hela tävlingen och såg till att de andra deltagarna fick invänta ambulanshelikopter innan de kunde fortsätta jaga nycklar i cellerna.

Arga Snickaren blev Vansinniga Snickaren när Anna förklarade att hon inte kunde ringa någon rörmokare som fixade hennes rör, eftersom hon får panik om hon står i telefonkö, och då lägger på luren.

Som om inte detta var nog så har hon även ett instagramkonto. Och vilket instagramkonto sen. Hon la till exempel upp en bild på en saft av något slag, varav någon kommenterade "lite sugen på vin ser jag" eller något i den stilen. Inget mer än så. Hon som kommenterade var dessutom tonåring och försökte väl bara skoja lite. Följden av detta HEMSKA tilltag var att Anna skrev ett inlägg  ungefär lika långt som alla uppsatser jag skrivit under min högskoletid tillsammans. Och vartenda ord handlade om hur kränkt hon blivit. Hennes textmängdskulle utan problem ha kunnat delas upp i 87 st C-uppsatser. Om hennes tecken skulle göras om till Harry Potter-böcker, skulle JK Rowling behöva skriva om Harrys äventyr tills han blev 76 år och la kvasten på hyllan. Ja ni förstår ju.

Anna, jag vet att många ser ner på dig. Men jag gör inte det. Jag ser upp till dig. Du har uppenbarligen, med ett par smarta schackdrag och välplanerade instagraminlägg gått från zero till hero. Från avdankad schlagerartist till... Ja fortfarande avdankad schlagerartist, men nu syns du verkligen överallt i svensk media. Anna, du är ett geni bland idioter.

Om

Min profilbild

Robin

Har inte kommit på något bra att skriva här. Jo en vits kanske? Bra idé. Hur mycket tjänar man på kryddfabriken? 100 kr i Timjan. När du har skrattat färdigt, kan du återgå till att läsa i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela