Academicgenius

Jag skriver mest om film. Jag gillar film. Serier också, det är ballt. Jag är rolig ibland. Har inga husdjur. Läs om ni vill.

Fem filmer du bör spara dina biopengar till!

Publicerad 2016-10-23 17:35:14 i Allmänt,

Hösten. Den perfekta årstiden för att mysa ner sig i biofåtölj med en extra stor popcorn med ostkrydda på. Sommarens blockbusters är över och på bio dyker sega oscarsfilmer och enformiga skräckfilmer upp. Eller? Slutet av året är inte den deppiga filmperiod den en gång var, utan nu finns det något för alla. Här tänkte jag gå igenom 5 filmer man borde hålla ett extra öga på under slutet av 2016.

Hacksaw Ridge
Ingen har väl undgått Mel Gibsons nedgång i Hollywood. Efter diverse rasistiska kommentarer regisserade han inte någon mer film efter "Apocalypto", som var väldigt framgångsrik. Förrän nu. Nu är han tillbaka med en film om andra världskriget med självaste spide.. Andrew Garfield i huvudrollen. Filmen är baserad på en sann historia och visar hur en soldat som befinner sig mitt i krigets kärna, men vägrar att skada någon fiende. Det blir extra intressant om oscarsjuryn vågar nominera den här filmen eller om till och med Herr Gibson kan bli nominerad för bästa regissör? Filmen kommer ut 4 november, avgör själva om han förtjänar det.

Rogue One
Om du är en av dem som säger "vad är det?" så ber jag dig att lugnt och försiktigt ta bort stenen du har bott under, och så vill jag välkomna dig till filmvärlden. Den största hypen i vinter infinner sig såklart tack vare Rogue One: A Star Wars Story. Disney tar alltså en paus från sin episodform och gör en stand alone-film som utspelar sig mellan episod 3 och 4, alltså när Darth Vader var som allra starkast. Filmen berättar historien om Jyn Erso, en ung kvinna som hjälper rebellerna att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan. Det som är mest spännande med just den här filmen, är att den behandlas mer som en krigsfilm än en Star Wars-film. Förvänta er inga storslagna lasersvärdsdueller, utan snarare rocket launchers och krypskyttar. Fast i Star Wars-världen. Hur coolt är inte det? Boka in premiärdatumet, 14 december.

Moana
Det går bra för Disney just nu. Allt de rör vid blir till guld, och under vintern kommer de nog skratta hela vägen till banken. Förutom Rogue one och Doctor Strange, kommer även Moana. En animerad musikalfilm som berättar historien om Moana som ger sig ut på äventyr tillsammans med halvguden Maui. En hjärtfylld film som kanske kan utmana Hitta Doris och Zootropolis om titeln "Årets bästa animerade film". Med självaste Dwayne "The Rock" Johnson i en av huvudrollerna är ingenting omöjligt.

Assassin's Creed
Det verkar vara omöjligt att föra över en berättelse från spelvärlden till filmduken på ett lyckat sätt. Warcraft försökte tidigare i år, med mixade reaktioner. Men den nådde inte hela vägen. Kan Assassin's Creed vara den som vänder på trenden? Filmen handlar om en man som skickas tillbaka i tiden cirka 400 år för att.. jaa.. Handlingen är lite småkrånglig att förklara, det är bäst att ni ser den istället. Den innehåller iallafall lönnmördare och höbalar. Då regissören och manusförfattarna har en del floppar på sin resumé så kanske man inte ska ha alltför höga förväntningar, men Michael Fassbender i huvudrollen? Jag råkar älska Fassbender, framförallt som Magneto i X-men-filmerna. Han är en fantastisk skådespelare och det är tack vare honom jag tror att den här filmen kan bli en skrällsuccé.

Passengers
Om ni inte kan få nog av rymdfilmer så behöver ni inte vänta länge efter Rogue One. En vecka efter den filmen får vi Passengers. Ett rymdskepp transporterar tusentals sovande människor till en planet långt, långt borta. Resan förväntas pågå i 120 år, men två personer vaknar 90 år för tidigt och blir på så sätt strandsatta på den här rymdfarkosten. Huvudrollerna spelas av Chris Pratt och Jennifer Lawrence, och marknadsföringen kring den här filmen har varit minimal, men den kommer ut perfekt till julsäsongen och har ju två riktiga stjärnor i huvudrollen. Bakom spakarna finner vi också regissören till förrförra årets stora hit "The Imitation Game". Ett tips jag vill ge dock är att inte se trailern, då jag tyckte den avslöjade lite väl mycket om handlingen. Men jag tror verkligen att Passengers kan vara en mycket intressant sci-fi-rulle. Go Starlord!

 

 

 

 

Om

Min profilbild

Robin

Har inte kommit på något bra att skriva här. Jo en vits kanske? Bra idé. Hur mycket tjänar man på kryddfabriken? 100 kr i Timjan. När du har skrattat färdigt, kan du återgå till att läsa i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela