Academicgenius

Jag skriver mest om film. Jag gillar film. Serier också, det är ballt. Jag är rolig ibland. Har inga husdjur. Läs om ni vill.

5 filmer jag måste se i sommar

Publicerad 2018-04-05 13:32:36 i Allmänt,

Är det någonting som ger klick så är det listor. Och är det någonting som min blogg behöver så är det klick. Så här får ni en lista.

Sommarsäsongen är ju som alla vet filmnördarnas paradis. Är det inte jättegorillor som slåss med krokodiler, så är det superhjältar i miniförpackning eller Tom Cruise som hoppar från någon byggnad. Det finns något för oss alla. Men alla har vi olika filmsmak och därför tänker jag visa min oerhört subjektiva lista över de fem filmer jag ser fram emot mest i sommar!

1. Avengers: Infinity War

Ingen större överraskning här. Redan för sex år sedan teasades vi med Thanos. Den stora, lila skurken i yttre rymden som en dag skulle anfalla jorden. Och nu är den stunden här. Marvel har gjort ett fantastiskt jobb att bygga upp alla dessa karaktärer genom deras solofilmer, och när de nu är tillsammans igen för tredje gången (fjärde?) så är det givetvis ett event man måste uppleva som marvelfan. De har dessutom levererat succéer på sistone med Thor Ragnarok och Black Panther, vilket inte dämpar hypen ett dugg. Det är några saker jag behöver se för att gå ifrån biografen nöjd dock. Jag vill se Thanos vara skräckinjagande, något vi saknat tidigare från Marvelskurkar. Och jag vill se någon dö. Jag vill ha blod, död, gärna en begravning där vi kan gråta tillsammans och tänka tillbaka på alla minnen vi haft. För är det något Marvel inte har vågat tidigare, så är det att döda av sina hjältar, vilket har gjort att man aldrig har känt att de är i fara. Men nu känns det för en gångs skull som att vem som helst kan dö, och det vill jag uppleva. Låt mig gråta, Marvel!

2. Jurassic World 2: Fallen Kingdom

Jag trodde inte att jag skulle se fram emot denna så mycket som jag faktiskt gör. Men jag har trillat dit igen. Det är ju DINOSAURIER! Jurassic-franschisen har en så otrolig potential, och även om de inte lyckades nå hela vägen med den förra installationen, så önskar jag så gärna att de gör det nu. Chris Pratt och Bryce Dallas Howard BORDE leverera,  de är båda väldigt talangfulla skådespelare. Bryce Dallas Howards avsnitt i Black Mirror är otroligt bra, se det.

Regissören J.A. Bayona (mitt nya favoritnamn) har inte haft många kassasuccéer tidigare, men med filmer som The Impossible och The Orphanage är han uppenbarligen duktig på att locka fram starka känslor hos sin publik. Jag hoppas han kan göra igen. Låt mig gråta, Universal!

3. Rampage/Scyscraper

Japp, det här är min blogg, så jag gör vad jag vill. Vill jag slå ihop två filmer så gör jag det. Det båda dessa filmer har gemensamt är såklart Dwayne Johnson. Jag är ett enormt stort fan av den mannen. Faktum är att jag har en bild på min vägg hemma där mitt huvud är photoshoppat på hans kropp. Jag skojar inte ens. Jag har även hans väckarklocka på mobilen, så jag vaknar till hans stämma varje morgon. Iallafall, Rampage handlar om stora monster som behöver stoppas, och Skyscraper är i princip som Die Hard, fast John McClane har tappat ett ben. Både filmerna framstår som klockrena popcornfilmer, och jag ser fram emot dem precis lika mycket. I mina ögon kan det inte gå fel med The Rock i huvudrollen. Och tänk om man till och med kunde känna lite för huvudkaraktären i Skyscraper och kanske fälla en tår? Nej, jag ska inte hoppas för mycket. Ge mig en enbent Dwayne Johnson som slår ner bad guys så är jag nöjd.

4. The Meg

I den här filmen ser vi Jason Statham jaga en förhistorisk, gigantisk haj som terroriserar ett gäng forskare på havets botten. Behöver jag säga mer?

5. Tag

Vad händer om vi tar några av nutidens bästa komediskådespelare och sätter in dem i en film som handlar om ett kompisgäng som spelar tag (Kus? Kull?) hela tiden? Vi får en helt OUTRAGEOUS komedi. Aja överdrev kanske lite, men den verkar riktigt underhållande! Jon Hamm, Jake Johnson, Ed Helms, Hannibal Buress, och Jeremy Renner är alla med i vad som kan bli årets bästa komedi. Bara trailern verkar störtskön, se den! https://www.youtube.com/watch?v=kjC1zmZo30U

Andra filmer som kommer ut i sommar är till exempel Solo: A Star Wars Story, Deadpool 2, Superhjältarna 2 och en ny Mission Impossible, men jag är inte lika hypad inför dem som jag är för ovannämnda titlar. Det känns lite som att vi vet vad vi kommer få se där, och jag föredrar nog när jag inte riktigt vet vad jag kommer få se på bioskärmen. Att göra en origin story till Han Solo är för övrigt en bedrövlig idé. Hoppas nästan den går back så att Disney förstår vad vi vill ha och vad vi inte vill ha.

Det var det! Tack för mig! Hörs! Tja!

 

Om

Min profilbild

Robin

Har inte kommit på något bra att skriva här. Jo en vits kanske? Bra idé. Hur mycket tjänar man på kryddfabriken? 100 kr i Timjan. När du har skrattat färdigt, kan du återgå till att läsa i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela