Academicgenius

Jag skriver mest om film. Jag gillar film. Serier också, det är ballt. Jag är rolig ibland. Har inga husdjur. Läs om ni vill.

Fem filmer du inte visste att du behövde se!

Publicerad 2018-02-05 21:24:35 i Allmänt,

Tja! Har haft ett jäkla flyt när det gäller filmval på sistone, de fem senaste filmerna jag ha sett har varit riktigt, riktigt bra. Så jag tänkte skriva om dem. Kanske får ni något filmtips till nästa fredagsmys. Enjoy!

1. Thor Ragnarok
Genre: Superhjälte, Äventyr

Innan jag såg Thor Ragnarok, var jag nervös angående Marvels Cinematiska Universum. De tre senaste filmerna hade känts som IKEA-möbler. Slutprodukten är bra och stabil och man får exakt vad man förväntar sig. Jag saknade en film som man verkligen kom ihåg efteråt, en som satte sig på näthinnan. Det fick jag nu. Och att Thor Ragnarok är ett visuellt spektakel är bara början. Karaktärerna är kanske inte de djupaste i världshistorien, men de är underhållande. Hulk används helt perfekt som en stor, gullig, grön, mördarbebis. Och en av de nya karaktärerna, Borg, stjäl varje scen.

Thor Ragnarok är den roligaste filmen i hela MCU. Det finns en scen där Jeff Goldblums karaktär, The Grandmaster, bara står och tittar och ler på Loki och Thor. Han bara tittar. Ingen säger ett ord. Det är så konstigt. Och underbart.

Gillar du komedier, superhjältar, äventyr, Hulk eller Jeff Goldblum så bör du se den här. Och även om du inte gör det, så se den ändå.

2. Jigsaw
Genre: Skräck, Splatter

Saw-filmerna är inne på sin åttonde del i detta till synes oändliga pussel, och levererar som om det vore den första. Efter den tredje filmen kändes det som att filmerna fick slut på idéer och de blev mer och mer taskiga B-filmer. Och att påstå att Jigsaw är någon slags nytänkande reboot av serien är ganska fel. Men den går tillbaka till rötterna, och det är så uppfriskande på något sätt.

Om du någonsin har sett en Saw-film så vet du vad du får. Du får fällor där dryga personer får vad de förtjänar(?), du får ett par poliser som försöker lösa morden, och du får några sköna twistar. Twister. Jag vet inte. Precis det får du i den här filmen, och den levererar på ett mycket underhållande sätt.

Om du gillar konceptet som Saw-filmerna erbjuder, så tror jag du kommer gilla den här. Om du mer gillar kramgoa björnar så bör du ABSOLUT INTE se den här, utan istället läsa vidare två rader nedåt.

3. Paddington (2014)
Genre: Familjefilm, Komedi

Jag och ett gäng kompisar snubblade över den här när vi kollade igenom vår streamingplattform för femtonde gången, och jag är väldigt glad att vi gjorde det! Den här filmen är perfekt för dig som saknar känslan man fick av Den Otroliga Vandringen, men inser att den filmen är gjord för barn. Paddington är för alla, gammal eller ung! Vi får följa den talande björnen Paddington och hans resa från djupaste Peru till London. Frågorna som ställs är intressanta. Hur tar man hand om en ensam,talande björn på vift? Kan man lämna en björn ensam hemma? I vilket hål stoppar man tandborsten?

Jag blev förvånad över hur mycket jag brydde mig om Paddington, och hur känslosam den blev vid vissa tillfällen. Det här är en film jag inte visste mycket om, men kom att älska totalt. Familjefilmer som denna växer knappast på träd. Eller i Peru. Jag vet inte, jag tänkte göra någon ordvits om träd där men det gick åt skogen.

4. Coco
Genre: Animerat, Familjeäventyr

Vad skulle du göra om du var 11 år och älskade allt som hade med musik att göra, men om din familj får reda på det, så kastas du ut ur huset?  Precis det händer Miguel i denna gripande Pixar-resa som jag vågar påstå är bland det bästa vi har fått sett från Disney de senaste åren. Ja, inkluderat Star Wars och Marvel.

Här hanteras tunga ämnen som bortgånga släktingar, och hur vi bör ta tillvara på de nära och kära vi fortfarande har i livet. Hur tas deras minnen tillvara? Tänker vi på vår familj så mycket som vi borde?  Coco är en känslosam färd från det sprakande Mexiko till det mörka "Land of the Dead".

Och ja, jag grät. Jag grät som ett barn. Se den.

5. Brawl in Cellblock 99
Genre: Fängelse, Action, VÅLDSAMT

Åh , en Vince Vaughn-film! Kan den bli som The Internship eller Dodgeball kanske? NOPE! Den blir som om American History X hade regisserats av Quentin Tarantino vars hund precis hade blivit mördad. Det här är en extremt våldsam skildring över hur en mans liv kan gå från rosa moln till knäckta armbågar på väldigt kort tid. Den skildrar vad en man är redo att göra för att rädda sin familj.

Vince Vaughn gör sin bästa roll någonsin enligt mig, och det är inte tack vare hans komiska ådra. Här får vi se honom vara ett riktigt badass som håller så mycket ilska inom sig att när det väl kommer ut, är det som att se en fyrverkeripjäs explodera. Trots det så får han en ändå att känna för honom, och man hejar på honom genom större delen av filmen. Eller kanske hela? Jag vet inte. Han slog sönder en oskyldig bil liksom, där hejade jag inte på honom.

Jag trodde inte jag skulle gilla Brawl in Cellblock 99 så mycket som jag gjorde, men gillar du våldsamma filmer och starka skådespelarprestationer så bör du se denna guldklimp.

Om

Min profilbild

Robin

Har inte kommit på något bra att skriva här. Jo en vits kanske? Bra idé. Hur mycket tjänar man på kryddfabriken? 100 kr i Timjan. När du har skrattat färdigt, kan du återgå till att läsa i bloggen.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela